5 social media sale trends voor 2022

Afbeelding 5 social media sale trends voor 2022
Driehoek cassis
Gepubliceerd
Geschreven door Eva van Hout

Social media: je ontkomt er niet aan. Stel, je bent opzoek naar nieuwe schoenen. Je scrollt op Instagram en je ziet regelmatig het perfecte paar voorbij komen. Ze blijven in je hoofd zitten, hè? Verkoop via social media is een slimme zet in deze tijd. Gebruikers zijn snel geprikkeld en worden daardoor verleid om jouw product te kopen. Maar hoe pak je dit aan? In deze blog gaan wij dieper in op de social media sale trends voor 2022.

 

Video content

In deze tijd met social media, wordt bewegend beeld steeds belangrijker. Met apps als TikTok en Instagram (Reels en stories), zijn gebruikers gewend aan veel video beelden. Bewegend beeld laat jouw bedrijf, en vooral jouw producten, meer tot leven komen. Met het gebruik van video’s laat je jouw producten beter zien aan de consument. Zeker in de tijd dat mensen massaal online gaan shoppen.

Een goede video maak je al door jouw product te tonen met leuke muziek op de achtergrond. Ook kun je gebruik maken van de laatste social media trends, waarbij je jouw producten gebruikt als prob. Ook een lookbook werkt goed, zo toon je hoe jouw producten er écht uit zien.

 

Social media direct messages verkoop

Veel winkels gebruiken tegenwoordig al de Facebook en Instagram Shopping functie. Toch wordt er steeds meer geëxperimenteerd met nieuwe manieren van verkoop. Wat je nu veel terug ziet zijn verkopen via direct messages, privé berichten. Plaats een foto op je story – zet daarbij korte specificaties als materiaal en maat – laat vervolgens mensen een bericht sturen bij interesse.

Ook is interactie hierbij een mooi voordeel. Zo kan de consument gelijk een vraag stellen over het desbetreffende product waarop je persoonlijk kunt reageren.

 

Geüpdatet targeting

In het begin van de social media verkoop, maakte men al gebruik van targeting op basis van demografische gegevens (alle gegevens die je kan verzamelen over een persoon). Dit gebeurd op basis van de interesseprofielen en het gedrag binnen het betreffende social media platform. Met de komst van third-party data, konden bedrijven nog meer informatie verzamelen.

Third-party data is echter aan het verdwijnen. In 2022 – 2023 zullen de third-party cookies verdwijnen, wegens de discussies over privacy gegevens en datagevoeligheid. Omdat men toch graag controle wilt houden over de consumenten, gaan we terug naar de kern: targeten op basis van demografische gegevens. Andere grote bedrijven nemen steeds meer de tijd voor het targetten. Zo kondigen Snapchat en Facebook nieuwe automated targeting features aan voor hen bedrijf. Dit allemaal om marketeers meer mogelijkheden te bieden om het gewenste publiek te bereiken.

 

AR en VR voor social media sales

Binnen de social media verkoop zal AR (Augmented reality*) en VR (Virtual Reality**) zijn intreden gaan verder maken. Zo worden diverse platformen ingezet als winkels. Neem als voorbeeld Snapchat. Zij maken gebruik van Bitmoji’s die je kunt kleden in diverse merken. Zo trigger je jouw publiek met een bepaald merk en de kleding die zij verkopen.

Daarnaast kun je met AR en VR beter jouw producten laten zien. Zeker met het thuis winkelen, wil je de consumenten een duidelijk beeld geven van jouw producten. Dit is daar een perfecte manier voor! In ons eerder geschreven artikel hebben wij het gehad over de webshop trends voor 2022. Ook hier maakt AR en VR zijn intreden!

* Augmented Reality – via een mobiel, tablet of speciale AR bril kun je virtuele objecten zien in je omgeving alsof ze er echt zijn.
** Virtual Reality – een optische illusie waarmee je in een digitale wereld rond kunt kijken en interactieve handelingen kan verrichten.

 

Livestreams

Online evenementen en meetings zijn veel voorgekomen in het afgelopen jaar. Met deze livestreams krijg je een groot deel van jouw volgers te pakken en kunnen zij direct mee kijken met wat jij doet. Daarnaast geven deze video’s vertrouwen, aangezien je deze livestreams niet kunt editten. Tot slot heb je met live streams een mooie kans om interactie te krijgen met jouw volgers. Ga met ze in gesprek door middel van Q&A’s of interviews.

Verkoop jouw producten door middel van een livestream. Toon een product, vertel informatie over het product en beantwoord vragen in de chat box. Dit kun je bijvoorbeeld insteken als een veiling, de eerste bieder wint. Ook kun je dit met een aantal producten op voorraad doen. Zo kunnen de volgers het product kopen via linkende posts of DM’s.

 

Tot slot

Social media verkoop is zo gek nog niet. Er zijn veel mogelijkheden, waarbij er alleen nog maar mee bij komen. Het is een mooie manier om te experimenteren wat wel en niet werkt bij jouw volgers. Mocht je na het lezen van bovenstaande artikel willen weten wat BEWISE Solutions kan doen voor je, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op

Een vraag of wens?

Laat dan een bericht achter op het formulier en we zullen spoedig met je contact opnemen. Wil je meer contact informatie? Klik dan op lees meer hieronder of bel anders even.

Driehoek blauw
Driehoek oranje