Huisstijl Arcobel

"Zij hebben aan een half woord genoeg en communiceren helder."

Het project

Voor het bedrijf Arcobel hebben we een complete huisstijl ontwikkeld die perfect aansluit bij wie ze zijn. Arcobel is een bedrijf dat sinds 1974 embedded hardware oplossingen en advies levert aan de industriële sector. Met vestigingen in Nederland en België leveren en adviseren ze niet alleen over standaard hardware systemen, maar ontwikkelen ze ook diverse maatwerk hardware oplossingen. Denk hierbij aan volledig klantspecifieke industriële pc-systemen die samen met de klant zijn ontwikkeld.

Arcobel benaderde ons met een bestaande huisstijl die ze graag in een nieuw jasje wilden steken. Het nieuwe logo moest recht doen aan de slimme oplossingen die ze bedenken voor de klantenbase. Naast een nieuw logo, lag er ook een wens voor overige visuele uitingen. Het volgende hebben we uiteindelijk ontwikkeld voor Arcobel: Logo / Briefpapier & volgvel / Visitekaartjes / With Compliments Card / Social Media basis / Customer Cases / Word Template / Powerpoint Template / Brandbook.

Logo ontwerp

We zijn het nieuwe project van start gegaan met het nieuwe logo. De wens: huidige kleuren behouden, met een frisse en professionele uitstraling. Het moet recht doen aan de slimme oplossingen die ze maken. Om te beginnen zijn we aan de slag gegaan met de schetsfase. Hierbij gaan we diverse kanten op om uiteindelijk een uitgang te kiezen waarop we verder gaan ontwerpen. Dit gaat van begin tot eind in overleg met de klant, zodat we gaandeweg een logo ontwikkelen dat goed voelt voor het bedrijf. Wanneer we een juiste basis hebben gemaakt, gaan we verder in op de details. Door bijvoorbeeld te spelen met vormen, kleurencombinaties en fonts, maken we een volwaardig logo. Perfect voor drukwerk, maar ook voor digitale uitingen. Arcobel heeft uiteindelijk een compleet pakket ontvangen met logo variaties die zij kunnen gebruiken.

BEWISE Solutions - Arcobel logo opzet

 

Huisstijl uitingen

Met het nieuwe en frisse logo hebben we de rest van de uitingen gemaakt. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de kleuren en vormen uit het logo om een eenheid te creëren. Alle uitingen zijn tijdens de ontwerpfase eerst langs de klant gegaan om ervoor te zorgen dat zij 100% achter de producten staan. Bij zaken als het Word- & Powerpoint template, hebben we de documenten zo opgemaakt dat ze moeiteloos te bewerken zijn. Zo behouden ze gemakkelijk de huisstijl. Tot slot hebben we een brandbook gemaakt waarin alle regels beschreven staan omtrent de huisstijl. Denk hierbij aan de fonts, kleuren, maar ook hoe een document in elkaar steekt. Dit is handig wanneer zij zelf nieuwe uitingen gaan maken, of iets uit de huisstijl nodig hebben als een kleur of fonts.

BEWISE Solutions - Arcobel drukwerk branding

 

BEWISE Solutions - Arcobel Devices

Referentie

“Overstappen op een nieuw logo en beeldmerk? Dat doe je niet zomaar! Daarom schakelden we het team van BEWISE in. Zij stellen de juiste vragen, komen snel tot de kern en zijn sterk in het visueel vertalen van ideeën. Zij hebben aan een half woord genoeg en communiceren helder; dat werkt heel prettig! Zo werkten we samen vol vertrouwen én enthousiasme aan een fris en eigentijds ontwerp van ons nieuwe logo en beeldmerk dat meer recht doet aan wie we zijn, wat we doen en de oplossingen die we bieden.

Dit ontwerp vormde de start van een redesign en uitbreiding van onze huisstijl materialen; intussen werken we o.a. met nieuwe ontwerpen voor briefpapier, templates, PowerPoint sheets, With compliments cards en een vernieuwd company profile. En er volgt nog meer, we kijken uit naar een vervolg van onze samenwerking!”

Mariëlle Buijink
Marketing Communicatie Arcobel

Neem contact met ons op

Een vraag of wens?

Laat dan een bericht achter op het formulier en we zullen spoedig met je contact opnemen. Wil je meer contact informatie? Klik dan op lees meer hieronder of bel anders even.

Bekijk meer Grafisch ontwerp

Branding Buiten ruimte

Grafisch ontwerp voor Buiten-Ruimte.

Branding DB Coating

Grafisch ontwerp voor DB Coating.